رفتن به محتوای اصلی

خبرها

گزارش برگزاری همایش مدیریت پروژه با رویکردPMBOK

سه‌شنبه، ۲۴ مهر ۹۷

دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی سجاد با همکاری مرکز آموزش‌های آزاد اولین همایش کاربردی در حوزه مدیریت پروژه را روز پنج‌شنبه مورخ ۹۷/۷/۱۹ در آمفی‌تئاتر دانشگاه صنعتی سجاد برگزار نمود. هدف از برگزاری همایش بصورت اجمالی در ادامه ارائه شده است.

اهداف همایش:

  • آشنايی با مبانی علمي دانش مديريت پروژه با تأكيد بر پيشرفت‌ها و تغييرات جديد
  • گسترش ارتباط دانشگاه با صنعت و استفاده مطلوبتر از امكانات طرفين
  • استفاده از تجارب موفق سازمان‌ها در حوزه مديريت پروژه (تأمين مالی، ...)
  • هم‌انديشی در جهت مديريت مطلوب‌تر پروژه‌ها با توجه به شرايط خاص كشور در حال حاضر (كمبود منابع مالي، روابط خارجي و ...)
  • فرهنگ‌سازی در جهت گسترش استفاده از ابزارهای علمی در مديريت پروژه‌ها با توجه به تنوع شركت‌كنندگان از سازمان‌های مختلف
  • هم‌انديشی و ارائه پيشنهادات در راستای اصلاح برخی از سياست‌ها و قوانين از قبيل قوانين سرمايه‌گذاری
  • ...

برنامه اصلی همایش در چهار بخش معرفی فرآيندها و حوزه‌های دانش مديريت پروژه بر اساس PMBOK، بررسی و تحليل پروژه‌های بزرگ استان (ارائه تجارب مديريتی/ موفقيت‌ها و چالش‌ها)، تجارب پياده‌سازی‌مديريت پروژه در سازمان‌ها و ميزگرد تخصصی چالش‌های مديريت پروژه در ايران بوده است.

همایش در صبح روز پنج‌شنبه مورخ ۹۷/۷/۱۹ ساعت ۸:۰۰ صبح شروع شد و مطابق با برنامه‌ زمان‌بندی در ابتدا به مدت ۳۰ دقیقه فرایند ثبت نام و تحویل کارت شرکت‌کنندگان انجام شد. پس از تلاوت آیات قران و پخش سرود ملی در ابتدای همایش جناب آقای دکتر حائریان، رئیس محترم دانشگاه صنعتی سجاد ضمن عرض خیر مقدم به مهمانان و شرکت‌کنندگان به معرفی دانشگاه و اهمیت ارتباط دانشگاه با صنعت پرداختند و پس از آن از اهمیت برنامه‌ریزی در پروژه‌ها و اهمیت مدیریت پروژه در طرح‌ها و پروژه‌های کوچک و بزرگ را ارائه نمودند.
در ادامه آقای دکتر ابراهیم رضایی‌نیک، دبیر همایش و رئیس دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت و مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی سجاد معرفی کوتاهی از همایش مدیریت پروژه، برنامه زمان‌بندی، اهداف و لزوم برگزاری آن در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم در کشور به ایراد سخنرانی پرداختند.
پس از سخنرانی آقای دکتر رضایی‌نیک بخش اول همایش که معرفي فرآيندها و حوزه‌هاي دانش مديريت پروژه بر اساس PMBOK بود با سخنرانی آقای دکتر سبزه‌پرور عضو هیأت علمی دانشگاه، مدرس و مؤلف برجسته در حوزه مدیریت پروژه و دارای مدرک PMP از PMIآمریکا شروع شد. آقای دکتر سبزه‌پرور با بیانی شیوا به ارائه موضوعات اصلی مدیریت پروژه و بخش‌های مختلف دانشی در رویکرد PMBOK پرداختند و در مدت ۴ ساعت توانستند با ارائه دلنشین، مؤثر و علمی و کاربردی خود توجه حضار را به اهمیت مدیریت پروژه جلب نمایند.
پس از ارائه آقای دکتر سبزه‌پرور مطابق برنامه زمان‌بندی پذیرایی نهار از شرکت‌کنندگان در همایش صورت گرفت و بعد از آن بخش دوم همایش بررسی و تحليل پروژه‌هاي بزرگ استان (ارائه تجارب مديريتی/ موفقيت‌ها و چالش‌ها)، با ارائه آقای دکتر تفضلی مدیر دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت شرکت آب و فاضلاب مشهد و پخش کلیپ پروژه احداث تصفیه‌خانه التیمور و خین عرب آغاز گردید. ایشان در رابطه با موفقیت‌ها، چالش‌های پروژه و تجربیات بدست آمده در سازمان آب و فاضلاب مشهد به واسطه انجام این پروژه بزرگ مطالب ارزنده‌ای را به ویژه در حوزه تعاملات با بانک توسعه اسلامی به شرکت‌کنندگان در همایش منتقل نمودند.

پس از ارائه آقای دکتر تفضلی، جناب آقای مهندس وحید برجسته‌نژاد مدیر اجرایی طرح بزرگ میدان شهدا به ارائه پروژه بزرگ میدان شهدا پرداختند. ایشان ارائه خود را با دسته‌بندی بسیار مناسب نقاط قوت، ضعف و چالش‌ها و راهکارهای عملیاتی پروژه میدان شهدا در قالب حوزه‌های دانشی PMBOK انجام دادند.

پس از ارائه پروژه بزرگ میدان شهدا، جناب آقای مهندس مصطفی جلالیان مدیر اجرایی پروژه بازار بزرگ اطلس و مدیر طرح و نظارت پروژه پارک بازار و جناب آقای دکتر مهدی گل‌محمدی مدیر بازاریابی و تحقیقات بازار پروژه بازار بزرگ اطلس، در رابطه با سختی‌ها، تغییرات طرح و مدیریت تغییرات و محدوده، مدیریت ارزش پروژه بازار بزرگ اطلس به سخنرانی پرداختند و آقای دکتر گل‌محمدی با ارائه بسیار انگیزشی و زیبای خود توجه کلیه مخاطبین را جذب نموده و خستگی را از چهره حضار زدودند و به قول مجری توانمند برنامه آقای مهندس صباغ، این بار صاحب سخن مستمع را بر سر ذوق آورد...
پس از آن بخش سوم همایش
تجارب پياده‌سازي مديريت پروژه در سازمان‌ها با ارائه خانم مهندس سپهی، سرپرست دفتر بهبود سامانه‌های مدیریتی شرکت طوس‌آب با عنوان ارائه درس آموخته‌های سفر به دنیای تغییر ساختار سازمانی با الهام از PMBOK: مطالعه موردی، شرکت مهندسی مشاور طوس‌آب و ارائه آقای دکتر عین‌القضات، مدیر برنامه‌ریزی و کنترل پروژه شهرداری مشهد در زمینه ساختار و تجارب پیاده‌سازی مدیریت پروژه در مجموعه شهرداری مشهد انجام شد.

پس از ارائه درس‌آموخته‌ها و تجارب پیاده‌سازی سیستم مدیریت پروژه، بخش چهارم و آخرین بخش همایش که ميزگرد تخصصي چالش‌هاي مديريت پروژه در ايران بود با مدیریت جناب آقای دکتر نی‌ریزی مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت مهندسی مشاور طوس‌آب و اعضای آن به ترتیب آقایان دکتر ابراهیم رضایی‌نیک رئیس دانشکده مهندسی صنایع و مدیریت دانشگاه صنعتی سجاد و مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه، دکتر مجید سبزه‌پرور، عضو هیأت علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد کرج، مدرس و مؤلف برجسته در حوزه مدیریت پروژه، مهندس وحید برجسته‌نژاد مدیر اجرایی طرح بزرگ میدان شهدا، مهندس مصطفی جلالیان مدیر اجرایی پروژه بازار بزرگ اطلس و مدیر طرح و نظارت پروژه پارک بازار دکتر مهدی گل‌محمدی مدیر بازاریابی و تحقیقات بازار پروژه بازار بزرگ اطلس، دکتر فرامرز عالمی عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی سجاد، دکتر رضا یگانه خاکسار عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی سجاد، مهندس امیرسرداری مدیر امور اجرایی طرح‌های فاضلاب شهری شرکت آب و فاضلاب مشهد برگزار شد. در این میزگرد آقای دکتر نی‌ریزی با ارائه بحث چالشی که PMBOK، استاندارد نیست و یک دستورالعمل، راهنما و دانشی است از بهترین تجربیات کسب شده در حوزه مدیریت پروژه صحبت تخصصی میز گرد را آغاز نمودند. ایشان فرمودند در حال حاضر که با تحولات شدید محیط بیرونی همراه هستیم باز هم می‌توان پروژه را مدیریت نمود و مسیر بهتری را برای برون‌رفت از مشکلات و چالش‌های محیطی ایجاد کرد. سپس هر کدام از اعضای میزگرد به ایراد سخنرانی در حدود 5 دقیقه در بخش‌های تخصصی مدیریت پروژه شامل توانایی تبدیل تهدیدها به فرصتها با مدیریت هوشمندانه (دکتر نی‌ریزی)، ارتقا توانمندی مدیریت ریسک در برابر مدیریت بحران (دکتر رضایی‌نیک و دکتر سبزه‌پرور)، تأمین و تنوع بخشی منابع مالی، شناخت بازار پول و سرمایه (مهندس امیرسرداری)، انتظارات از دانشگاه: تولید دانش و اتاق فکر ملی سازمان‌های تصمیم‌گیر کشور (دکتر رضایی‌نیک و دکتر سبزه‌پرور)، چالش‌های محیط خارجی پروژه: آشفتگی شرایط و عدم ثبات مسائل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی (دکتر یگانه خاکسار)، تأثیر انگیزش در مدیریت پروژه (دکتر گل‌محمدی)، مدیریت تغییرات پروژه (مهندس مصطفی جلالیان)، مدیریت گروداران پروژه (مهندس برجسته‌نژاد)، درک مشترک (هم فهمی)، عوامل پروژه نسبت به پروژه (دکتر فرامر عالمی) پرداختند.

همچنین به صورت موازی پرسش و پاسخ با مشارکت فعال حاضرین و اعضای میزگرد برگزار گردید.

در پایان نیز عکس دسته جمعی از دوستان علاقمند به همراه سخنرانان و مدیران اجرایی گرفته شد.

تعداد شرکت‌کنندگان این همایش بیش از ۲۵۰نفر بود که از این تعداد حدود ۲۵٪دانشجویان دانشگاه‌های صنعتی سجاد، فردوسی مشهد و ... را شامل می‌شدند و مابقی مدیران و کارشناسان سازمانی، اساتید و همکاران دانشگاهی و ... بودند.

تیم اجرایی همایش: جناب آقایان دکتر رضایی‌نیک، دکتر احدی اخلاقی، دکتر نوری، مهندس مهاجر، خانم‌ها مهندس شکراللهی، مهندس صاحب‌دادی و جمعی از دانشجویان عزیز دانشگاه از جمله: فرزاد اخلاقی، محمد صاحب، امیرحسین شیروی، باقر خرازی، وحید کرامتی، محمد مهدی صدرنیا، محمدرضا شریفی، پویا شجاعی، شکیبا مظفری، محمد جواد حسن پور، پردیس خادمیان، کیمیا تکللو، فاطمه رادپور، دالیا یوسفی، بهاره امیر گیلکی، مهشاد عباسی، نوشین خوراشاهی، مریم زمانی، علیرضا ماهپور و محسن غرابی و ... بودند.

همچنین از آقایان مهندس نوید ایزدخواستی (معاون اداری و مالی دانشگاه صنعتی سجاد)، آقای مهندس پارسا (مسؤول امور عمومی دانشگاه صنعتی سجاد) و حاج‌آقای مهرکیش (مدیر امور دانشجویی دانشگاه صنعتی سجاد) که با پشتیبانی و حمایت همیشگی از برنامه‌ها و رویدادهای این چنینی، سهم بسزایی در رشد و ارتقا دانشگاه و دانشجویان را داشتند، تشکر و قدردانی می‌شود.

و تشکر ویژه از آقای وارسته و تیم همکار که در کلیه همایش‌ها و رویدادها زحمت فیلمبرداری و کنترل صوت و تصویر را عهده‌دار هستند.

با توجه به حمایت هیأت امنای محترم دانشگاه صنعتی سجاد و تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت، تصمیم بر این شده است که این سری همایش‌ها با هدف انتقال تجربیات، طرح موضوع همکاری‌های بین دانشگاه و صنعت و فرصتی برای ارتباط و آشنایی با محیط صنعتی برای دانشجویان بصورت منظم برگزار گردد. همایش بعدی که در این خصوص برگزار خواهد شد مدیریت ارتباط با مشتری است.